Vedonlyöntipörssit

Etusivu » Vedonlyöntipörssit

Vedonlyöntipörssin perusidea

Vedonlyöntipörssissä on kyse erilaisesta tavasta lyödä vetoa. Se on virtuaalinen markkinapaikka, jossa vedon ostamisen ero normaaliin vedonlyöntiin verrattuna on, että kertoimia ei tarjoa vedonlyöntitoimisto, vaan toinen kanssapelaaja. Toisella tavalla sanottuna vedonlyöntipörssissä vedonlyöntitoimisto ei aseta kertoimia, vaan sen tehtävänä on tarjota luotettava markkinapaikka vedonlyöjille. Sana ”pörssi” tulee siitä, että vedonlyöntipörssissä pelaajat ostavat ja myyvät vetoja samalla tavalla miten tavallisessa pörssissä ostetaan ja myydään osakkeita. Vedonlyöntipörssissä pelataan samoja pelimuotoja kuin normaalissa vedonlyönnissä, mutta tarjolla on myös harvinaisempia pelivaihtoehtoja.

Pelaajat määrittelevät vedonlyöntipörssissä itse, että minkä hinnan eli kertoimet he ovat valmiina maksamaan kustakin ottelusta tai pelitapahtumasta. Pelaajat määrittävät keskenään kertoimen lisäksi panoksen, jolla he ovat valmiita lyömään vetoa kohteesta. Pelisivustolta näet kunkin kohteen sen hetkisen korkeimman kertoimen ja rahasumman, jonka voit enimmillään siihen sijoittaa. Jos haluat lyödä tätä suuremmalla summalla, sinun täytyy panostaa pienempään kertoimeen tai odotettava hetkeä, että joku toinen tarjoaa haluaamasi kerrointa. Kun veto on hyväksytty, tässä vaiheessa vedonlyöntipörssin omistama taho ottaa itselleen palkkion. Komission suuruus on joitakin prosentteja tarjotusta panoksesta. Luonnollisesti mitä pienempi palkkio, sen parempi asiakkaille.

Vedonlyöntipörssin edut

Vedonlyöntipörssin asiakkaat pääsevät nauttimaan yleensä korkeammista kertoimista ja joustavimmista peliehdoista. Niiden turvin vedonlyöntipörsseistä on muodostunut rahapelialalla merkittävä tekijä. Vedonlyöntipörssissä pelaaja pääsee valitsemaan tarjoa-vetoja, jossa hän uskoo jonkin joukkueen tai pelaajan häviöön. Pelaa-komennolla jokin joukkue tai pelaaja voittaa. Kertoimen myynnissä tai asettamisessa pelaajan pitää päättää ylin kerroin, jolla voit myydä kohdetta. Samalla asetetaan riskitaso, joka kertoo kuinka paljon olet valmis häviämään enintään, jos vetosi ostanut pelaaja voittaa. Se toimii varsin yksinkertaisesti, ja vedonlyöntipörssi pitää itsellään heidän panoksia vedon ratkeamiseen asti.

[featured site=’betfair’ ][/featured]

Vedonlyöntiyhtiöiden tapaan myös vedonlyöntipörssit tarjoavat uusille asiakkaille rahanarvoisia etuja. Betfair tarjoaa 25 euron ilmaisvedon ja cashbackin, jolla on arvoa peräti 1000 euroa. Ilmaisvedolla saat panoksesi takaisin, jos vetosi häviää. Vetosi osuessa voitat rahaa kertoimen mukaan. Matchbook puolestaan takaa ensimmäisen vetosi kertoimeksi tasan 5. Vaikka panos on rajoitettu kymmeneen euroon, tarjous on silti hyvä. Edellämainittujen lisäksi BETDAQ ja Ladbrokeskin tarjoavat ilmaisvetoja.

Tärkeää on myös se, että monet isot vedonlyöntipörssit ovat rekisteröityneet Euroopan talousalueelle. Kun olet voittanut vedonlyöntipörssillä, voit nostaa voittosi pankkitilillesi ilman huolta verojen maksamisesta. Mikäli haluat kuitenkin pelata vedonlyöntipörssillä, jossa rekisteröityminen ei ole Euroopan talousalueella, verot tulee silloin maksaa.

Suosituimmat vedonlyöntipörssit

Maailman suurin vedonlyöntipörssi on Betfair, mutta suomalaisille asiakkaille Betfair ei ole välttämättä niin houkutteleva. Syy on siinä, että Betfair ei tarjoa toistaiseksi suomenkieltä eikä myöskään suomalaista asiakaspalvelua. Vedonlyöntipörssit hyvin osaava ihminen pärjää tietenkin hyvin englannin kielelläkin, mutta uusille pelaajille suomen kieli olisi tärkeä asia. Betfair aloitti toimintansa kesäkuussa vuonna 2000, ja toimintansa perustamisen jälkeen se on kasvanut merkittäväksi vedonlyöntipörssiksi.

Betfairin lisäksi muita suuria vedonlyöntipörssejä ovat Matchbook ja BETDAQ. Kun aikaisemmin kerroimme korkeista kertoimista, Matchbook on tässä hyvä esimerkki. Sieltä löytyy erityisesti amerikkalaisiin suursarjoihin korkeita kertoimia. Matchbook tai BETDAQ eivät ole käytettävissä suomeksi, joten niissä on sama ongelma Betfairin kanssa. Matchbook on ollut Betfairin ohella olemassa 2000-luvun alkuhetkistä asti. On vielä hyvä huomioida, että Ladbrokesin vedonlyöntipörssi on yhdistetty BETDAQin kanssa. Se tarkoittaa, että kertoimet ja vaihdot ovat näissä siten samoja.

Palautusprosentit

Kuten jo aiemmin kerroimme, vedonlyöntipörsseissä kertoimet ovat moneen vedonlyöntiyhtiöön nähden korkeammalla tasolla. Hyvänä esimerkkinä Matchbookin palautusprosentti on 98,00, ja se ottaa asiakkailtaan komissiota vain yhden prosentin niin myyjältä kuin myös ostajalta. Matchbookin ohella Betfair tarjoaa palautusprosentiksi hyvän 95,00. Mikäli olet Betfairilla VIP-asiakas, sinulta otetaan komissiota silloin normaalia vähemmän. BetDaqin palautusprosentti on puolestaan 97,00.

Perinteinen vedonlyönti vs vedonlyöntipörssit

Loppuun haluamme sanoa muutaman sanan siitä, että ovatko vedonlyöntipörssit nykyään jo parempi paikka pelaamiseen verrattuna perinteiseen vedonlyöntiin. Molemmissa on hyvät puolensa uusille asiakkaille tarjottavissa talletusbonuksissa ja ilmaisvedoissa. Vedonlyöntipörsseissä hyvät pelaajat pystyvät tekemään voittoa hyödyntäen erilaisia strategioita, kun taas tavallisessa vedonlyönnissä erityisesti hyvin voittavat pelaajat saavat äkkiä panosrajoituksia pelitileilleen. Samanlaista ongelmaa harvemmin on vedonlyöntipörsseissä.

Mikäli et ole aiemmin pelannut vedonlyöntipörssissä, mutta olet kiinnostunut toiminnasta, suosittelemme lämpimästi tutustumaan niihin tarkemmin. Vedonlyöntipörssissä pääset toimimaan yhden henkilön vedonlyöntitoimistona, jossa saat odottaa, että valitsemasi kohteet menevät kaupaksi. Vedonlyöntipörssit sopivat erilaisille lompakoille, joten ei tarvitse olla miljonääri saadakseen vedonlyöntiin uuden ulottuvuuden.

Perinteiseen vedonlyöntiin on paremmin tarjolla bonuksia:

Goldroll

250x talletuksella

Monsino

250x talletuksella. Vedonlyöntiin: 100% 100€

Wintopia

Kasino: 100% 700€ + 75x Big Bass Amazon Xtreme. Vedonlyönti: 100% 200€

Big Boost

100% 500€ + 100x 10 Swords