Tottenham – Everton 6.7.2020 klo 22.00

Etusivu » Tottenham – Everton 6.7.2020 klo 22.00

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, jossa toisensa kohtaavat Tottenham ja Everton. Kotijoukkue löytyy sarjataulukosta ennen sunnuntain kolmea kamppailua yhdeksänneltä sijalta, kun taas sinipaidat majailevat sarjataulukossa kahta pykälää heikommalla sijoituksella. Tottenham ja Everton ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella marraskuun alussa, jolloin miehistöjen ottelu päättyi vähämaaliseen tasapeliin. Ryhmien ensimmäisessä kuluvan kauden kohtaamisessa oltiin hyvin lähellä päätyä lontoolaisten maalin voittoon, mutta lisäajan viimeisillä hetkillä Toffees pääsi ottelussa kiinni pistejakoon. Urakkaa helpotti Spursin itselleen hankkima punainen kortti.

Tottenham

Tottenham löytyy sarjataulukosta niukasti kympin paremmalta puolelta ja on pelannut kokonaisuutena vaatimattoman kauden. Spursin pitäisi taistella sijoituksista Euroopan kentille, mutta kotijoukkueen kausi meni aika lailla pieleen jo aiemmin. Tottenhamin kausi on ollut monen vuoden mittapuulla heikoin tai vähintään yksi heikoimmista ja onnistumisia on tullut odotettua varmasti kehnommin. Tottenham hankki itselleen kesken kauden päävalmentajaksi Jose Mourinhon, mutta myöskään portugalilaisen alaisuudessa homma ei ole toiminut kuin hetkittäin. Spursilla materiaali ja pelaajien taitotaso edellyttäisivät selvästi parempaan menestykseen, mutta tilanne on tämä ja kaudesta on jäämässä tätä menoa vaisu kuva.

Tottenham on pelannut Valioliigassa keskeytyksen jälkeen kolmella kierroksella. Spurs esiintyi tauon jälkeen ensimmäisellä kierroksella vähämaalisen tasapelin merkeissä Manchester Unitedia vastaan, vaikka ottelussa vastustajalla olisi ollut hyvä mahdollisuus jättää Spurs ilman pisteitä. Valkopaidat pelasivat keskeytyksen jälkeen toisella kierroksella voitollisesti kahdella maalilla hyvin epävarmaa vastustajaa West Hamia vastaan. Lilywhites ajautui viimeksi takaisin voitottomien otteluiden pariin, kun ilta Sheffield Unitedia vastaan päättyi tappioon lukemin 3-1. Viimeksi ottelussa oltiin vähän yli kerran kahdesta voittavia ennakkosuosikkeja, mutta peliesitys jätti taas selvästi kehitettävää, joskin tappio olisi ollut illan tapahtumiin nähden parempi maalin erolla. Harry Kane teki ryhmänsä ainokaisen lopussa.

Tottenham pelasi edellisen kerran torstaina, joten Everton pääsee otteluun päivän paremmalla lepoajalla. Spursilla olisi osaamista ja kykyjä selvästi nähtyä parempaan, mutta viimeisten kierrosten olisi mentävä myös tuloksellisesti loistavasti, jotta kaudesta voisi pelastaa sen mitä pelastettavissa on. Tottenhamin ei kuuluisi olla peliesitystensä valossa Valioliigassa ainakaan yhtään korkeammalla. Dele Alli pelasi edellisellä kierroksella noin 20 minuuttia ja hän saattaa olla hyvin sivussa maanantain ottelusta, sillä mies kärsii vammasta takareidessä. Tilannetta ei auta se, että Mourinho on antanut ymmärtää, että Tottenhamin kokoonpanossa joitakin pelaajia ei tämä tilanne motivoi aivan sellaisella tavalla miten pitäisi. Tottenham ei ole pelannut ryhmänsä materiaalin edellyttämällä tasolla, joten Mourinhon on ollut vaikea saada miehistöstään lainkaan parasta irti. Hyökkäyspäässäkin olisi kykyjä johonkin parempaan.

Everton

Everton on Valioliigassa yhden pisteen Tottenhamia perässä ja omaa hyvät mahdollisuudet päästä viimeisillä kierroksilla kympin sakkiin ja mennä vaisusti pelanneen Tottenhamin ohi. Vierasjoukkue on pelannut Valioliigassa keskeytyksen jälkeen maalittoman tasapelin Liverpoolin kanssa, koko pistepotin merkeissä maalilla Norwichia vastaan ja myös kolmen pisteen arvoisesti Leicesteriä vastaan. Everton on pelannut keskeytyksen jälkeen kolmella kierroksella Valioliigan mestaria vastaan, luultavasti Mestarien liigaan menossa olevaa miehistöä vastaan ja suomalaisittain kurjassa tilanteessa olevaa ryhmää vastaan. Toffeesille aiemmin tehty päävalmentajan vaihdos Carlo Ancelottiin oli hyvä päätös.

Everton on ollut Ancelottin alaisuudessa aiempaa parempi miehistö ja hänen johdollaan 15 kierroksesta 11 on tuottanut sinipaidoille vähintään pisteen. Everton on pelannut koronabreikki mukaan lukien pidemmän aikaa Tottenhamia paremmin ja pelivire ei ollut kokenut keskeytyksen aikana pudotusta. Evertonilla varsinkin hyvä alakerta on toiminut laadukkaalla tavalla. Liverpoolia vastaan omiin ei mennyt palloja ja vastaava tilanne oli Norwichia vastaan. Toki toisessa ottelussa tilanne oli erilainen, kun vastustaja on ollut jo aika lailla alistunut putoamiseensa. Viimeksi ottelu Leicesteriä vastaan alkoi mainiosti, sillä Everton pääsi noin vartissa kaksi maalia edelle. Vastustajan kiri jäi puolitiehen, mutta tasapeli ei olisi ollut tapahtumiin nähden heikko lopputulos.

Evertonin terveystilanne ei ole kokenut edellisen kierroksen jälkeen juuri muutoksia. Fabian Delph on ollut keskeytyksen jälkeen ulkona sinipaitojen vahvuudesta yhdessä Theo Walcottin kanssa. Kaksikolle maanantain ottelu tulee liian aikaisin. Evertonilla on myös muutamia pidempään sivussa olleita pelaajia, jotka ovat ehtineet pelata kuluvalla kaudella vain vähän. Richarlison loukkaantui hieman ottelussa Leicesteriä vastaan, mutta hän lienee mukana. Djibril Sidibe on nyt käytettävissä. Lisäksi Toffees pelasi siis viimeksi yllä mainitusti päivää Tottenhamia aiemmin, joten vierailijat tulevat iltaan hieman paremmalla lepoajalla. Miehistön vireystilanne lienee myös kaksikosta parempi. Evertonilla on kokonaisuutena Spursia parempi suunta, pelaamisen ilo ja tekemisen taso. Se on näkynyt myös tuloksellisesti.

Peliesityksiinsä nähden Everton voisi olla sarjataulukossa muutamia tai jopa useamman pykälän Tottenhamia korkeammalla, sillä vierasjoukkue on esiintynyt sijoitustaan paremmin. Everton voisi olla hyvin Arsenalin nykyisellä sijoituksella paikalla seitsemän. Jos vierasjoukkue pystyy pelaamaan samalla tavalla myös viimeisillä kierroksilla, Toffeesilla on silloin hyvät puitteet päättää kautensa aiemmista vaikeuksista huolimatta hyvällä tavalla. Evertonin menestyksestä voi löytyä viimeisille kierroksille muutenkin laadukasta pelattavaa. Maalinteossa on tosin onnistuttu noin 10 kertaa isäntiä vähemmän.

Pelivalinta

Tottenhamin ja Evertonin kohtaamisessa Spurs on vajaan 45 prosentin voittajasuosikki. Tottenham on vaikeuksistaan huolimatta Lontoossa ilman normaalia kotietuakin ennakkosuosikki, mutta parhaat pelivalinnat löydetään monella tapaa paremmassa iskussa olevan Evertonin menestyksestä. Tottenham on paremmasta materiaalistaan huolimatta tilanteessa, jossa kotijoukkuetta on vaikea nähdä nykyisin Evertonia juuri vahvempana ryhmänä. Lontoolaiset eivät saa itsestään irti sitä mitä olisi mahdollista saada. Toffeesilla on mainio mahdollisuus ja kaikki edellytykset jatkaa hyvässä pelivireessä ja venyä Lontoossa vähintään pistejakoon. Sille annetaan vähän alle 57 prosentin todennäköisyys.

Everton tasapeli tai vierasvoitto kerroin 1,79 Unibet (100€ bonus)