Tasaiset joukkueet iskevät yhteen Rogers Placella

Etusivu » Tasaiset joukkueet iskevät yhteen Rogers Placella

Läntistä konferenssia johtava Oilers palaa kotiin voittoisan Pittsburgh-pelin jälkeen. Tuossa ottelussa Smith oli todellisessa kiekkosateessa keräten uskomattomat 51 torjuntaa! Vierailijaksi saapuu vahvasti pelannut Coyotes, joka on voittanut 13 pelistään peräti kahdeksan. Se nollasi viikonloppuna siipirikkoisen Avsin kotonaan maalein 3-0.

Oilers pitää siis kärkipaikkaa, jota voidaan pitää ison luokan yllätyksenä, sillä joukkue ennakoitiin niukasti playoff-viivan alapuolelle. Ilman kahta supertähteä, McDavidia ja Draisaitlia, Edmonton olisi todennäköisesti pohjamudissa. Rankingia nostettu alkukauden myötä, mutta ei mitenkään selvästi – lyhyt otos ja pelilliset otteet olleet tuloksia huonompia. 

Coyotes on Oilersin tavoin aloittanut odotettua paremmin. Vaisun startin jälkeen se on kerännyt jopa kahdeksan voittoa 11 otteluun. Vaikka Arizona onkin hieman öljypaitoja perässä, niin se on silti ollut pelillisesti vähintään yhtä hyvä. Leveyttäkin löytyy enemmän, mikä lupailee hyvää tulevaa ajatellen. Alkukauden esitysten ansiosta Coyotes majailee tukevasti rankingin keskikastissa. 

Lokakuun alussa Coyotes oli noin puoli luokkaa Oilersia edellä, mutta ensimmäisen kuukauden aikana olen nostanut Edmontonin aika lailla samalle viivalle. Joukkueen pistetahti tuskin pysyy yhtä hyvänä, sillä se on ollut keskivertoa onnekkaampi. Arizonakin on ottanut liikaa pisteitä tasoonsa nähden. Coyotesin ML-voitolle arvio 45%, joten Unibetin tarjoamassa 2.40 mukavasti etua.