Ryan Day – Alfie Burden 3.6.2020 klo 18.00

Etusivu » Ryan Day – Alfie Burden 3.6.2020 klo 18.00

Snookerin Championship League jatkuu keskiviikkona kahdella uuden lohkon kattauksella. Lohkossa 12 toisensa kohtaavat illan ensimmäisen kierroksen kamppailussa walesilainen kokenut Ryan Day ja myös pitkän uran tehnyt Lontoon Alfie Burden. Lohkossa on alustavasti yksi vahva ennakkosuosikki ajatellen paikkaa jatkossa, sillä Kyren Wilson on lohkon ehdoton ennakkosuosikki. Ryan Dayn ja Alfie Burdenin kohtaamisessa Dynamiten lempinimeä totteleva Day on ansaitusti ennakkosuosikin asemassa, mutta kokenut walesilainen on ollut kuluvalla kaudella kurjassa pelivireessä ja onnistumiset ovat olleet laskusuunnassa. Toki kaksikosta nuorempi on yhä kokonaisuutena parempi ja nimekkäämpi pelaaja.

Ryan Day ja Alfie Burden ovat pelanneet vastakkain viimeksi vuonna 2016, jolloin European Mastersissa käyty karsintaottelu päättyi englantilaisen voittoon katkaisufreimin päätteeksi. Ryan Day ja Alfie Burden pelasivat vastakkain saman vuoden puolella myös MM-kisojen karsinnoissa ja tuolloin dramaattinen kohtaaminen päättyi walesilaiselle myös katkaisufreimin päätteeksi. Kaksikon välillä kohtaamiset ovat olleet aina vähintään paras seitsemällä -systeemillä. Ylivoimaisesti tärkein kohtaaminen on ollut mainittu MM-kisojen karsintaottelu, mutta hieman aiemmin pelattu puolivälierä German Mastersissa lukeutuu myös yhdeksi kaksikon tärkeäksi kohtaamiseksi. Tuolloin Dynamite oli selvästi kolme freimiä edellä.

Ryan Day

Ryan Day on pitkän linjan menestynyt snookerin ammattilainen, joka on ollut parhaimmillaan rankingissa kuudentena ja juhlinut muutamien turnausten mestaruuksia. Day voitti kesällä 2017 Riika Mastersin finaalissa Stephen Maguiren numeroin 5-2 ja seuraavana vuonna Cao Yupeng kaatui Gibraltar Openin finaalissa lukemin 4-0. Walesilainen pääsi juhlimaan myös Romanian Mastersin mestaruutta, joskin kyseessä ei ollut ranking-kilpailu. Romanian Mastersin voittaminen oli kuitenkin kova temppu ja siellä finaalissa vastassa ollut Stuart Bingham sai todeta Dynamiten paremmakseen numeroin 10-8. Gibraltarilla tuli vielä yksi paikka finaalissa, mutta silloin sanottu Stuart Bingham oli parempi lukemin 1-4.

Ryan Daylle kuluva kausi on ollut raskas ja vaikea. Walesilainen ei ole saanut tällä kaudella onnistumisia kuin yksittäisissä turnauksissa ja niissäkin aidosti hyvät ilonaiheet ovat olleet vähäisiä. Kausi käynnistyi Riika Mastersissa karsintakierroksen tappiolla. Dynamite oli ottelussa suuri ennakkosuosikki. International Championshipissä Day voitti vain Jamie Clarken. China Championshipissä putoaminen tuli kolmannella kierroksella Shaun Murphylle. World Open meni pieleen, English Open oli pettymys, Northern Ireland Open päättyi heti, UK Championshipissä tappio tuli aikaisin Matthew Stevensille ja Scottish Open oli niin ikään heikkoa tekemistä. Ennen joulua tuli vielä lunta tupaan kahden karsintaottelun merkeissä. Esimerkiksi David Lilley möyhensi Dayn oudosti viidellä freimillä.

Day on pelannut kuluvan vuoden aikana kolmessa turnauksessa. Niistä ensimmäinen meni taas penkin alle, kun Welsh Open päättyi ensimmäisellä kierroksella. Varsinkin juuri Welsh Openissa olisi sopinut toivoa, että Dynamite saisi hyvän onnistumisen. Tappio tuli ensimmäisellä kierroksella Simon Lichtenbergille, jota vastaan walesilaisella ei pitänyt olla mitään ongelmia. Siinä näkyi hyvin kurjassa kunnossa oleva itseluottamus. Shoot Outissa tuli sentään yksi voitto Barry Pinchesistä, mutta Shoot Outilla ei ole juuri tekemistä niin sanotusti oikean snookerin kanssa. Gibraltar Openissa Day voitti ensimmäisellä kierroksella Luo Honghaon, mutta sen jälkeen tuli taas uusi pettymys, kun tie päättyi ottelussa Lu Ningiä vastaan. Siinä ottelussa Day oli lievä ennakkosuosikki.

On täysin selvää, että Day on huomattavasti tuloksiaan parempi pelaaja, mutta walesilaisen kannalta kuluva kausi tulee pian onneksi päätökseen ja mies saa alkaa keskittyä rauhassa tulevaan kauteen. Daylla on aidosti osaamista ja kykyjä nähtyä selvästi parempaan, mutta onnistumisia ei vain tule, itseluottamus on kadoksissa ja tappioita tulee täysin turhilla tavoilla. Esimerkiksi yllä mainittu tappio Welsh Openissa oli hyvä esimerkki ottelusta, jossa ei olisi pitänyt todellakaan kokea tappiota. Day pystyy edelleen voittamaan realistisesti monia maailman todellisia huippunimiä, mutta Dynamiten on saatava ensin muita onnistumisia ja pääkoppaa parempaan jamaan. Dayn ranking on 30 heikommalla puolella, mutta kuten jo todettu, osaamisensa puolesta walesilainen voi olla hyvin vielä jopa TOP-16:n porteilla.

Alfie Burden

Alfie Burden on pelannut Dayn tavoin pitkän uran snookerin parissa. Englantilaisen paras suoritus rankingissa on löytynyt vajaat 20 vuotta sitten sijalta 38. Alfie Burden ei ole voittanut koskaan ranking-turnauksia, mutta lontoolainen nappasi mestaruuden UK Tour Event 2 -nimisestä tapahtumasta vuonna 1998. Alfie Burden oli kymmenisen vuotta myöhemmin voittavana osapuolena IBSF World Snooker Championshipin finaalissa brasilialaista Igor Figueiredoa vastaan. Kyseessä ei ollut ammattilaisten turnaus, mutta esiintyminen tuon tason finaaleissa on aina hyvä merkki pelaamisesta. Alfie Burden on rankingissa tällä hetkellä sijalla 75, joten englantilaisen tilanne rankingin valossa on huolestuttava. Hän on ollut Main tourilla yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 alkaen. Ensimmäinen visiitti loppui vuonna 2008.

Alfie Burden on saanut kuluvalla kaudella yksittäisiä hyviä voittoja, mutta vastustajan tavoin onnistumiset ovat olleet kovin vähissä. Englantilainen on ehtinyt voittaa tämän kauden aikana esimerkiksi Shaun Murphyn, Mei Xiwenin ja Chris Wakelinin. European Mastersissa tullut voitto Shaun Murphystä oli Burdenin itseluottamukselle loistava juttu. Samassa turnauksessa matka päättyi kuitenkin heti seuraavalla kierroksella Xiao Guodongia vastaan. Burden on pelannut tänä vuonna European Mastersin ohella Welsh Openissa voittamalla ensimmäisellä kierroksella, Shoot Outissa häviten ensimmäisellä kierroksella ja Gibraltarilla voittamalla myös yhden ottelun. Tuolloin matka päättyi Tom Fordia vastaan.

Burdenin heikkous on löytynyt käytännössä koko uran ajalta safetypelaamisesta. Burden on Main tourilla kelvollisen tason breakbuilder, mutta varsinkin pitkissä otteluissa englantilainen harvoin menestyy, sillä turvapelaamisen osalta hänen tekemisensä ei ole hyvällä tasolla. Burden ei ole yksi Main tourin heikoimmista safetyn pelaajista, mutta turvalyöntien taso on kokonaisuutena sitä luokkaa, että parannusta olisi syytä tapahtua. Burden väläyttelee aina satunnaisesti, kuten siis European Mastersissa Murphyä vastaan, mutta lontoolainen tarvitsee pelaamiseensa monelle osa-alueelle tasaisuutta, varmuutta ja etenkin juuri turvalyönteihin lisää laadukkuutta. Nopeassa formaatissa Burden on yleensä parhaimmillaan.

Pelivalinta

Dayn tekeminen on ollut läpi kauden vaisua ja vaatimatonta, joten on vaikea nähdä, miksi markkinassa walesilainen on laitettu lähes kerran kahdesta voittavaksi ennakkosuosikiksi. Snookerin uudessa turnauksessa pelataan vain neljä freimiä, joten ottelut voivat päättyä myös tasapeliin. Jos toinen pelaaja menee 3-0 edelle, niin neljättä freimiä ei tule lainkaan. Paras pelivalinta löytyy näillä tiedoilla siitä, että Burden voittaa ottelun tasapeli ei vetoa -vaihtoehdolla. Snookerissa tauon jälkeen monen pelaajan pelaaminen on ollut epävarmaa ja hapuilevaa, joten jos sitä oli Dayn ja Burdenin kohdalla aiemmin, sitä se on luultavasti lisää myös nyt. Day on ennakkosuosikki, mutta walesilainen on pelinsä kanssa hukassa.

Alfie Burden voittaa (DNB) kerroin 3,00 Betway (100% 100€ bonus)

Wintopia

Kasino: 100% 700€ + 75x Big Bass Amazon Xtreme. Vedonlyönti: 100% 200€

Big Boost

100% 500€ + 100x 10 Swords

High Roller

200 käteiskierrosta talletuksella

Winnerz

200 ilmaiskierrosta + cashback