Nordealta osakkeet peruspainoon – mitä siitä pitäisi ajatella?

Etusivu » Nordealta osakkeet peruspainoon – mitä siitä pitäisi ajatella?

Osakeralli oli jatkunut hurjana melkein kymmenen vuotta ja erilaisia huonoja uutisia sateli, joista suurin osa liittyi jotenkin Donald Trumppiin ja kauppasotaan. Näin voisi ajatella, että osakkeiden painoa olisi pitänyt vähentää jo kesällä 2018. Helppo se on kuitenkin sanoa jälkeenpäin, mutta nyt on jo vähän myöhäistä, jotta parhaat mahdolliset osakeneuvot olisi Nordealta saanut.

Toisaalta viime viikolla nähtiin nousua, joten jos osakkeisiin ei usko, niin nyt on se ”viimeinen” hetki vähentää painoa. Rahaa on mukava olla, jos saadaan uusia alamäkiä. Samassa Nordea kuitenkin totesi, että uskovat ennemmin, että vuodesta tulee hyvä kuin huono. Ehkä tämä onkin enemmänkin riskinhallintaa ja samassa varaudutaan siihen, että pelirahaa on mikäli tätäkin herkullisempia ostopaikkoja löytyy.

Toisaalta taas, vuodesta voi tulla jopa osakkeen omistajille erinomainen. Onhan osakkeiden hinnat tulleet reilusti alas, ja jos Nordean kasvuennuste 5% pitää paikkansa, on nyt tarjolla erinomaisia ostopaikkoja. Nordean oma osake on yksi varteenotettava vaihtoehto. Mikäli osinko pystytään pitämään samassa, on osinkotuotto jo n. 8,8 %, joka tarkoittaa samalla sitä, että sen lisäksi saisimme nauttia osakkeen hinnannoususta.

Allekirjoittanut ”vieraskynä” on jo ostanut Nordeaa. Oliko ajankohta liian aikainen, jää nähtäväksi. Pitkällä tähtäimellä on kuitenkin vaikea nähdä, ettei hinta nousisi takaisin vähintään yli 8 euroon, jonka lisäksi lienee jatkossakin tarjolla vähintäänkin kohtalainen osinko. Osa osakkeista onkin jo pudonnut sen verran, että hyviä valintoja tekemällä voi varmasti tehdä voittoa. Kuten käytännössä lähes aina. Siksi on jatkossakin tärkeää, että perehdytään ostettavaan yritykseen ja tehdään lopullinen päätös ottaen huomioon yrityksen sekä markkinan tilanne.

Osakesäästäminen on vaikeaa, helppoa, haastavaa, mielenkiintoista ja tylsää. Riippuen omista tavoitteista, toimintatavoista ja ennen kaikkea aikavälistä, jolla on tarkoitus sijoittaa. Niin tai näin, omasta omistuksesta huolimatta ei allekirjoittanut uskalla suositella Nordeaa. Riskejä on myös olemassa, eikä toisten rahoilla leikkiminen ole mukavaa. Myös sen takia nämä eivät ole sijoitusneuvoja, joten teethän päätöksesi itsenäisesti oman harkinnan mukaan.

Goldroll

250x talletuksella

Monsino

250x talletuksella. Vedonlyöntiin: 100% 100€

Wintopia

Kasino: 100% 700€ + 75x Big Bass Amazon Xtreme. Vedonlyönti: 100% 200€

Big Boost

100% 500€ + 100x 10 Swords