Mark Selby – Mark Allen 25.6.2020 klo 15.30

Etusivu » Mark Selby – Mark Allen 25.6.2020 klo 15.30

Snookerin Tour Championship on edennyt vaiheeseen, jossa mukana on enää turnauksen neljä parasta pelaajaa. Tour Championshipin toisessa semifinaalissa toisensa kohtaavat Englannin Mark Selby ja Pohjois-Irlannin Mark Allen. Turnauksen jälkimmäinen semifinaali on ennakkoon ensimmäistä semifinaalia tasaisempi ja tiukempi kohtaaminen, mutta Mark Selby lähtee paras 17 freimistä -formaatilla käytävään otteluun ennakkosuosikkina. Tour Championshipissä myös semifinaalit käydään puolivälierien tapaisella pelisysteemillä, jossa paikka turnauksen finaaliin irtoaa yhdeksällä freimillä. Semifinaalin jälkimmäinen jakso pelataan tutusti alkaen kello 21.00. Siihen mennessä on pelattu kahdeksan freimiä.

Mark Selby ja Mark Allen ovat pelanneet vastakkain lukemattomia kertoja. Kaksikko kohtasi toisensa vuonna 2019 kaksi kertaa ja viime vuoden otteluissa molemmat pelaajat onnistuivat voittamaan kerran. Englantilaisen voitto tapahtui English Openin semifinaalissa numeroin 6-5, kun taas Pohjois-Irlannin ykkönen nappasi voiton Champion of Championsin puolivälierissä. Tuolloin lukemat olivat hänelle peräti freimein 6-2. Kaksikon tärkein kohtaaminen on ollut kuitenkin noin kaksi ja puoli vuotta sitten, kun paremmuudesta kilpailtiin International Championshipin finaalissa. Tuolloin 17 freimiä käsittäneessä finaalissa leicesteriläinen oli parempi numeroin 10-7. Toissa vuonna kohtaamisia ei ehtinyt kertyä.

Mark Selby

Mark Selby pelasi Tour Championshipin puolivälierissä Yan Bingtaota vastaan, jonka englantilainen onnistui voittamaan freimein 9-6. Selbyä kohtaan oli ennen puolivälieriä jopa normaalia enemmän kysymysmerkkejä, mutta kolmesti Cruciblessa voittanut leicesteriläinen pelasi odotuksiin nähden hyvän ottelun. Selby oli mukana myös kesäkuun Champions Leaguessa, mutta siellä englantilainen putosi aikaisin. Ottelu Yan Bingtaota vastaan kuitenkin todisti sen, että Selby on myös koronatauon jälkeen aidosti valmis kilpailemaan suurten turnausten mestaruuksista. Selby oli viimeksi ensimmäisellä minitauolla perässä, mutta hänellä oli hyvä mahdollisuus päättää jakso jopa voittoon 5-3 numeroin. Iltaan mentiin kuitenkin tasoissa.

Selby on pelannut kuluvalla kaudella kaksijakoisesti. Englantilaisen parhaat saavutukset ovat mestaruudet English Openista ja Scottish Openista. English Openissa Selby murskasi hyvän ystävänsä David Gilbertin numeroin 9-1, kun taas Scottish Openissa Jack Lisowski joutui toteamaan maamiehensä paremmakseen. Tuolloin lukemat olivat Selbyn hyväksi freimein 9-6. Molemmat turnaukset kuuluvat Home Nations -kilpailuihin. Selby on ollut tällä kaudella myös Northern Ireland Openissa, Welsh Openissa ja Players Championshipissä puolivälierissä, mutta viimeiseksi mainitussa tapahtumassa ei ollut mukana kuin 16 pelaajaa. Pahimmat pettymykset ovat olleet German Mastersin karsinnoissa, World Grand Prixin ensimmäisellä kierroksella ja Gibraltarilla. Tosin se ei ole keväällä mikään yksi isoista kilpailuista.

Selby on edelleen juuri pitkissä otteluissa yksi Main Tourin vaikeimmin voitettavista pelaajista, vaikka myös Yan Bingtaota vastaan voitiin huomata varsinkin freimin 12 lopussa tullut valtavan onnekas mustan pussitus ja englantilaisen pääseminen kaksi freimiä edelle. Kyseisen freimin loppuhetket olivat koko ottelun lopputuloksen kannalta suuressa roolissa, mutta Selby oli kaksikosta lopulta myös muuten parempi pelaaja. Selby on saanut tällä kaudella parhaat menestyksensä Home Nationseissa, joissa ei pelata kuin finaaleissa tällaisia otteluita, mutta englantilainen on yhä yksi maailman parhaista allroundereista ja pystyy nousemaan ja venymään vaikeista paikoista ällistyttävän hyvällä prosentilla. Leicesteriläinen on äärettömän kova kilpailija, henkisesti yksi Main Tourin vahvimmista pelaajista ja ymmärtää miten erilaisissa vaikeissa tilanteissa tulee toimia.

Mark Allen

Mark Allen pelasi Tour Championshipin puolivälierissä Shaun Murphyä vastaan. Allenin ja Murphyn kohtaaminen meni aina katkaisufreimiin saakka, jossa Allenille avautui hyvä mahdollisuus tehdä ensimmäisenä breikkiä yhden punaisen pallon mentyä onnekkaasti pussiin. Pohjois-Irlannin ykkönen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan hän teki tarpeeksi pisteitä tilanteeseen, jossa Murphyn oli saatava jo snookereita. Lopulta vastustajalle ei avautunut yhtään kunnollista mahdollisuutta hakea snookeria. Allen voitti Murphyn siinä mielessä hyvin erikoisesti, että ottelussa englantilainen ehti tehdä kuusi sadan breikkiä. Siitä huolimatta Pistooli eteni ottelusta jatkoon erittäin jännittävien vaiheiden päätteeksi.

Allenin pelaaminen on ollut kuluvan kauden aikana monesti vaisua ja ongelmat henkilökohtaisessa elämässä ovat myös varmasti vaikuttaneet pelaamisen tasoon etenkin tämän vuoden puolella. Allen oli UK Championshipissä ja Scottish Openissa neljän parhaan joukossa, mutta muuten onnistumiset ovat olleet vähissä. Scottish Openissa Allen hävisi katkaisufreimissä yllä mainitulle Lisowskille. UK Championshipissä tuli selkäsauna Stephen Maguirea vastaan. Tuolloin Pistooli ei päässyt missään vaiheessa kunnolla sisään otteluun. English Openissa oli yllä mainittu semifinaali juuri Selbyä vastaan, mutta esimerkiksi heti perään omassa kotikisassa Northern Ireland Openissa matka päättyi hyvin yllättävään tappioon Alexander Ursenbacherille. Champions Leaguessa urakka päättyi jo lohkovaiheeseen.

Allenille voitto Tour Championshipin puolivälierissä oli jo itseluottamuksen kannalta valtava onnistuminen, sillä pohjois-irlantilaisen pelaamisesta ei ole paistanut samanlaista iloa ja fiilistä kuin aiemmin. Allen on edelleen yksi maailman parhaista pelaajista ja hän pystyy voittamaan realistisesti kenet tahansa ja koska tahansa, mutta etenkin viimeiset kuukaudet ovat olleet hänelle vaikeaa aikaa myös snookerin ulkopuolella. Allenin pelaaminen on näyttänyt ajoittain jopa haluttomalta. Toisaalta koronatauko tuli miehelle luultavasti hyvään saumaan, sillä otteissa oli havaittavissa väsymystä. Kuluvalla kaudella Allen ei ole mennyt missään turnauksessa semifinaaleita pidemmälle ja ennakkoon vaikuttaa siltä, että hänelle sopii vähemmän hyvin pelata juuri Selbyä vastaan pidemmässä paras 17 freimiä -ottelussa.

Pelivalinta

Selbyn ja Allenin kohtaamisessa Selby on ennakkosuosikki ja englantilaisen voittoon päädytään karvan alle kaksi kertaa kolmesta. Selbylle tarjotut kertoimet nousevat pelattaviksi. Halutessasi voit katsoa Tour Championshipin otteluita Unibet TV:stä, joka näyttää snookeria runsaasti Live Stream -palvelunsa kautta. Selbyn ja Allenin kohtaamisessa ensimmäinen sessio alkaa tutusti kello 15.30 ja jälkimmäinen jakso kello 21.00.

Mark Selby voittaa 1,70 Unibet (100€ bonus)

Wintopia

Kasino: 100% 700€ + 75x Big Bass Amazon Xtreme. Vedonlyönti: 100% 200€

Big Boost

100% 500€ + 100x 10 Swords

High Roller

200 käteiskierrosta talletuksella

Winnerz

200 ilmaiskierrosta + cashback