Levante – Getafe 19.7.2020 klo 22.00

Etusivu » Levante – Getafe 19.7.2020 klo 22.00

Jalkapallon Espanjan La Ligassa pelataan sunnuntaina päätöskierros. Hyvän kauden pelannut Levante esiintyy La Nuciassa viimeisellä kierroksella Getafea vastaan. Levante on ennen viimeistä kierrosta sarjataulukossa sijalla 12, kun taas vierasjoukkue löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän ja taistelee vielä pääsystä Eurooppa-liigan otteluihin. Levante ja Getafe ovat pelanneet tällä kaudella vastakkain joulukuun alussa, jolloin kohtaaminen päättyi madridilaisille peräti neljällä maalilla. Miehistöjen kauden ensimmäisessä ottelussa kaikki neljä maalia tehtiin toisella puoliajalla toisistaan noin 25 minuutin sisällä.

Levante

Levante löytyy sarjataulukosta yllä mainitusti sijalta 12, joten kotijoukkueen kausi on sujunut kokonaisuutena hyvällä tavalla. Levantea povattiin ennen kauden alkua yhdeksi vahvaksi ehdokkaaksi taistelemaan sarjapaikkansa puolesta, mutta valencialaiset varmistivat pelaamisensa aiemmin Espanjan La Ligassa myös ensi kaudella. Levante tulee olemaan viimeisen kierroksen päätteeksi sijalla 12, joten kotijoukkue pääsee pelaamaan päätöskierroksella vapautuneesti ja ilman paineita, joskin asetelma tarkoittaa myös ilman merkittävää motivaatiota. Otteluun lähdetään varmasti hyvillä mielin.

Levante pelasi hetki sitten neljällä kierroksella ilman voittoja, mutta kotijoukkue nappasi edellisellä kierroksella koko pistepotin Celta Vigoa vastaan. Levante on saanut Espanjan La Ligan käynnistyttyä uudelleen kymmeneltä kierrokselta kolme voittoa ja voitot ovat tulleet Celta Vigon lisäksi myös Espanyolia ja Real Betisiä vastaan. Levante oli edellisellä kierroksella vahva altavastaaja, sillä Celta Vigolla oli ottelussa merkittävä motivaatioetu. Valencialaiset pelasivat hyvin avoimesti, aloitteellisesti ja rohkeasti saaden hyvää menestystä. Kamppailu alkoi hienosti, sillä maalinteossa onnistuttiin nopeasti.

Levanten otteluissa on nähty tällä kaudella maaleja 2,7 kappaleen keskiarvolla, joten valencialaisten otteluissa on tullut maaleja hyvässä tahdissa. Lähiaikoina Levanten alakerta on ollut kuitenkin aiempaa vähän haavoittuvaisempi ja siitä osoituksena kolmeen edelliseen otteluun omiin on mennyt kuusi palloa. Levanten edellisessä ottelussa maaliodottamat olivat Celta Vigon kanssa lähelle samaa luokkaa. Granotasin vahvuudesta puuttuvat varmuudella Jorge Miramon ja Ivan Lopez, mutta lopullinen kokoonpano on hyvä tarkistaa vielä myöhemmin. Frogs pelaa ilman pisteiden tarvetta, joten rotaatiota voi olla hyvin tiedossa.

Getafe

Getafe on pelannut hienon kauden ja taisteli pitkään jopa pääsystä ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Vierasjoukkue on suoriutunut hyvin rajallisella materiaalillaan jopa kiitettävästi, vaikka keskeytyksen jälkeen miehistön tekeminen ei ole ollut aiemmalla tasolla ja menestyminen on jäänyt aiempaa heikommaksi. Tauon jälkeen kymmenestä ottelusta on tullut yksi voitto. Getafe löytyy sarjataulukosta siis seitsemänneltä sijalta, joten vierasjoukkueella löytyy vielä pelattavaa. Madridilaisten tulee pitää huoli siitä, että Valencia ja Granada eivät nouse Espanjan pääkaupungin alueelta tulevan ryhmän edelle.

Getafe on pelannut kahdella edellisellä kierroksella maalittoman tasapelin Alavesia vastaan ja tappiollisesti kahdella maalilla Atletico Madridia vastaan. Getafe on voittanut keskeytyksen jälkeen vain Real Sociedadia vastaan. Vierasjoukkue on pelannut sen jälkeen kierrokset Alavesia ja Atletico Madridia vastaan mukaan lukien viidesti voitoitta. Matkalle on mahtunut sentään muutamia pistejakoja, mutta sinisten tekeminen on mennyt sekä tuloksellisesti että peliesitysten valossa odottamatomasti kohti laskusuuntaa. Maalinteko on alkanut tökkiä. Toisaalta Getafe on pelannut viime aikoina laadukkaasti puolustavia miehistöjä vastaan, joten ei ollut yllätys, että esimerkiksi edellisellä kierroksella maalinteko oli vaikeaa.

Getafelle on ollut keskeytyksen jälkeen vaikea löytää ratkaisuvoimaa, mutta vierasjoukkue pääsee pelaamaan viimeisellä kierroksella hyvin erilaista vastustajaa vastaan kuin esimerkiksi viimeksi ottelussa Atletico Madridia vastaan. Getafe tulee saamaan viimeisellä kierroksella varmasti enemmän mahdollisuuksia hakea onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Getafe on esiintynyt tauon jälkeen vieraissa viidesti ja jäänyt kolmesti maaleitta, mutta otteluista saatiin kolme pistejakoa ja taisteltiin mainiosti Real Madridia vastaan. Lisäksi viime kierroksen ottelu Atletico Madridia vastaan oli maaliodottamissa tasainen.

Getafella on alakerrassa muutamia poissaoloja, sillä Allan Nyom ja Xabier Etxeita eivät voi olla mukana pelikieltojen takia. Getafe tulee laittamaan kentälle muuten parhaan kokoonpanonsa, sillä kuten jo todettu, madridilaisilla on viimeiselle kierrokselle pelattavaa. Allan Nyom oli hieman aiemmin pelikiellossa, mutta hän oli kentällä edellisellä kierroksella Atletico Madridia vastaan. Mies sai kuitenkin lähellä ottelun loppua suoran punaisen kortin, joten toinen pelikielto tulee ikävään saumaan.

Getafe on Levantea laadukkaampi, paremmin organisoitu ja selvästi motivoituneempi miehistö. Levante pelaa kotiottelunsa eri paikassa kuin normaalisti, joten jos keskeytyksen jälkeen kotiedun merkitys on ollut selvästi pienempi, niin nyt kotietu ei ole oikein edes sitä. Madridilaiset ovat nimellisesti vieraissa selviä ennakkosuosikkeja, mutta parhaat vedonlyönnin pelikohteet poimitaan ottelun maalimäärästä. Getafessa ollaan myös samalla tarkkoina siitä, mitä tapahtuu vierasjoukkueen kannalta kahdessa muussa tärkeässä ottelussa Granadan ja Athletic Bilbaon välillä ja Sevillan ja Valencian ottelussa. Jos Valencian ja Granadan tilanteet eivät näytä hyviltä, se voi varmasti vapauttaa myös Getafen pelaamista.

Lähdemme povaamaan viimeisen kierroksen otteluun markkinan näkemystä hieman avoimempaa ottelua ja näemme yli 2,5 maalin tapahtuvan noin 53 prosentin todennäköisyydellä. Osittain liittyen yllä mainittuihin seikkoihin, että Getafen saattaa olla pakko hakea voittoa myös riskillä. Getafe on lähtökohtaisesti vähämaalinen miehistö, mutta monet tekijät puoltavat päätöskierroksella myös vierasjoukkueen normaalia pelaamista viihdyttävämpää tapahtumaa. Peliyhtiö ComeOnilta, Mobilebetiltä ja Speedybetiltä otetaan pelikohteeksi yli 2,5 maalia kertoimella 1,97. Rajaksi kertoimelle tulee 1,89.