Kotijoukkue Jets pieni altavastaaja Canesia vastaan

Etusivu » Kotijoukkue Jets pieni altavastaaja Canesia vastaan

MTS Centre tarjoilee suomalaisille kiekkofaneille todellista herkkua, kun tulikuuma Jets toivottaa Ahon Hurricanesin tervetulleeksi. Carolina on joukkueista selvästi parempi, vaikka sarjataulukko kertookin muuta. Winnipegin ylitehokkuus ja maalivahdin torjuntaprosentti voivat tulla vain alaspäin, Canesilla on sen sijaan potentiaalia vieläkin parempiin tuloksiin kun katsotaan peliesityksiä.

C-tason Jets on ollut yksi kauden isoimpia yllätyksiä tähän mennessä. Kärkisijoitus heikoilla xG-lukemilla on yllättävää, mutta mahdollista 33 pelin otoksella. Connor Hellebuyck tuskin onnistuu ylläpitämään epätodellisia lukemia heikon puolustuksen takana, joten Winnipeg tulee todennäköisesti tippumaan lähelle keskikastia. Jets on luonut selvästi keskitasoa vähemmän maalipaikkoja ja vastaavasti myös päästänyt vastustajan huippupaikoille liian monta kertaa.  

Canes on sen sijaan aivan eri tasoa, sillä joukkue on ollut liigan parhaimmistoa xG-tilastoissa. Rosteri ei toki ole ihan kirkkainta eliittiä, mutta ei tarvitsekaan olla kun kemiat pelaavat näin hyvin yhteen. Aliarvostettu Teräväinen on painanut loistavaa tulosta Ahon ohella ja lisäksi venäläistaituri Svechnikovilla on menossa huikea läpimurtokausi. Ei sovi unohtaa myöskään pakkipari Jaccob Slavinia ja Dougie Hamiltonia, jotka ovat selvästi mainettaan parempia.

Pelisijoittajien rakastama Hurricanes lähtee hyvistä asetelmista vieraspeliin Jetsiä vastaan. Molemmilla on saman verran pisteitä, mutta Carolinan materiaali on vähän kovempi ja peliesityksissä se on ollut selvästi edellä. Ylihehkutettu Jets kannattaa skipata, sillä Canesille tarjotaan tässä edullisempia kertoimia. Unibetin markkinatoppi Carolinan dnb-voitolle riittää peleihin arviolla 55%.