Esports vedonlyönti

Etusivu » Esports vedonlyönti
Mitä Esports vedonlyönti on?

Esportsista voi lyödä vetoa, kuten mistä tahansa muustakin urheilutapahtumasta.

Mitkä ovat parhaat Esports vedonlyöntisivut?

[bonustable num=18 orderby=’_as_rating’ tag=’Virtuaaliurheilu’ version=’2′ ]

Mitä Esports on?

Esports on globaalisti erittäin merkittävä ja laajalle levinnyt tietotekniikkaa hyödyntävä kilpapelaaminen. Lue alempaa lisätietoja.

Vedonlyönti ja rahapelit K18. Pelaa maltilla. Peliongelmissa auttaa Peluuri.

Mitä Esports vedonlyönti on?

Esports vedonlyönti on noussut edellisten vuosien aikana suosituksi vedonlyönnin urheilumuodoksi ja kyseessä on jo globaalisti erittäin merkittävä ja laajalle levinnyt tietotekniikkaa hyödyntävä kilpapelaaminen. Esports on kasvanut vedonlyönnissä raketin lailla ja vuoden 2012 jälkeen noin 130 miljoonasta dollarista vedonlyöntiin käytetty liikevaihto on lähestynyt miljardia dollaria. Esportsin turnaukset ovat kasvaneet valtaviksi ja myös Suomessa järjestetään useita turnauksia. Käymme läpi simppelisti Esportsia itse urheilumuotona ja Esportsin ja vedonlyönnin välistä suhdetta. Esports voidaan nähdä sukupuoli- ja sukupolvikysymyksenä, mutta kilpapelaaminen kiinnostaa nykyään laajasti erilaisia ihmistyyppejä ja ikäryhmiä. Varsinainen ammattimainen kilpapelaaminen on keskittynyt vielä muutamiin suuriin peleihin.

Esports on kasvanut viimeisen noin 10 vuoden aikana hurjasti ja kerännyt valtavasti huomiota eri puolilla maailmaa. Esportsissa yleisiä pelejä ovat muun muassa CS:GO, League of Legends, Dota 2, Overwatch, Fortnite, Starcraft 2 ja FIFA. Suomessa Esports on ehtinyt kasvaa niin ikään yhdeksi hyväksi urheilumuodoksi ja vedonlyönnin kohteeksi, ja Suomessa Esportsia on mahdollista katsoa nykyään jo monilta tahoilta. Perinteisessä televisiossa Esports on saanut näkyvyyttä maksuttomasti Ylen kanavilla. Vuoden 2019 League of Legendsin Worlds -turneen finaalia seurasi parhaimmillaan 44 miljoonaa ihmistä. Vaikka Esports on jo kasvanut maailmalla suureksi urheilumuodoksi, elektroninen urheilu tulee nousemaan vielä jatkossa myös vedonlyönnissä entistä suurempaan suosioon ja laajenemaan monella rintamalla.

Kaikki Esports vedonlyöntisivut ja bonukset

Näissä kaikissa sivustoissa on Esports vedonlyönti tarjolla:

[bonustable num=44 orderby=’_as_rating’ tag=’Virtuaaliurheilu’ version=’2′ ]

Mikäli bonukset kiinnostavat katsothan myös bonusehdot.

Esportsin historia lyhyesti

Ensimmäinen kilpapeliturnaus on järjestetty varmuudella vuonna 1972 ja se pidettiin silloisille Stanfordin yliopistossa olleille Spacewarin pelaajille. Tuolloin paras palkinto oli Rolling Stone -lehden vuositilaus. Ensimmäisen kerran kilpapeliturnauksessa on ollut mukana yli 10 000 pelaajaa vuonna 1980, joka oli Atarin järjestämä tapahtuma. Internet mullisti myös kilpapelien maailman ja toi mukanaan runsaasti uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia. Kilpapelaajilla suosioon pääsivät erityisesti ensimmäisen persoonan taistelupelit. 2000-luvulla kilpapelaamisesta muodostui vuosittain entistä ammattimaisempaa. Kilpapelaaminen sai tuolloin myös tuekseen sponsoreita ja laajempaa näkyvyttä. Moniin maihin syntyi turnauksia ja parhaat pelaajat olivat jo täysin ammattilaisina. 2010-luvulla suurimpaan suosioon nousivat joukkueina kilpailtavat areenataistelupelit. Nykyään sponsorit hoitavat rahoituksen parhaiden pelaajien pelaamiselle ja kustantavat myös laitteistoja isoille joukkueille.

Mitä Esports on käytännössä?

Elektronisessa urheilussa videopelejä pelataan netissä onlinena tai LAN-verkossa. Esportsissa kilpaillaan joukkueina tai yksilöinä ja e-urheilussa hyödynnetään nimensä mukaisesti tietotekniikkaa. Kaikki isot turnaukset käydään LAN-tapahtumina, joihin joukkueet saapuvat eri puolilta maailmaa. Suuret tapahtumat eivät eroa tässä perinteisestä urheilusta, sillä esimerkiksi jalkapallon tyyppisesti pelaajat tulevat kyseiselle areenalle pelaamaan. E-urheilussa pelejä on paljolti samalla ajatuksella kuin perinteisessä urheilussa. E-urheilussa pelit jaetaan monesti ryhmiin, joita ovat Multiplayer Online Battle Area -pelit, reaaliaikaiset strategiapelit, First Person -ammuntapelit,  tappelupelit, urheilupelit ja kaikki muut pelit. Elektronista urheilua voi pelata kuka tahansa, joka käyttää tietoteknistä pelilaitetta pelatakseen yksi ja ajatuksena kehittää itseään tai pelatakseen jotakuta vastaan vaikkapa lähiverkossa.

Esports vedonlyönti

E-urheilun turnaukset järjestetään merkittävissä määrin pelistudioiden ja kaupallisten organisaatioiden muodossa, kun taas erilaiset liitot ja järjestöt vastaavat vain joidenkin turnausten järjestämisestä. Suomessa kilpapelaaminen on kasvanut runsaasti demotapahtumien ja LAN-tapahtumien yhteyteen. Kaupallisuuden vuoksi e-urheilun kilparakenteet ovat päässeet laajenemaan nopeasti, mikä on puolestaan mahdollistanut muun muassa urheilulajissa palkintorahojen voimakkaan kasvun. E-urheilussa yksi haasteista löytyy kuitenkin säännöistä ja sääntelystä, sillä niissä voi olla keskenään paljon vaihtelua. Tärkeitä nykyisiä ja entisiä e-urheilun tapahtumia ovat muun muassa eGames, BlizzCon, Apex ja Electronic Sports. Suomessa tärkeä tapahtuma on etenkin erittäin suuri ja kahdesti vuodessa järjestettävä Assembly.

Esports vedonlyönnissä

Esports vedonlyönti on kasvanut hurjasti suosiotaan ja nykyään Esportsin vedonlyönti on erittäin pidettyä myös meillä Suomessa. E-urheilussa vedonlyöntiin sopii pitkälti sama ajattelu kuin perinteisessä urheilussa. Kannattaa keskittyä niihin asioihin ja tapahtumiin, joista itsellä on paras tietämys ja ymmärrys. Esimerkiksi jos vahvuuttasi ovat First Person -ammuntapelit, niin suosittelemme keskittymään vedonlyönnissä erityisesti CS:GO:hon tai Overwatchiin. On myös syytä tarkistaa, että pelataanko kyseinen vedonlyönnin kohde LANissa vai online-pelinä. Elektronisessa urheilussa erilaisia mahdollisuuksia lyödä vetoa löytyy nykyään laajalla rintamalla.

E-urheilun vedonlyönnissä kohteet ovat suureksi osaksi samoja kuin perinteisessä vedonlyönnissä. Esportsissa asiakkaat pääsevät lyömään vetoa ottelun voittajasta eli Money Linesta, tasoitusvetoja, yli/alle vetoja ja voittajavetoja. Money Linessa ei ole mahdollisuutta päättyä tasapeliin. Ottelu päättyy joko ykkösen tai kakkosen lopputulokseen. Tasoitusvedossa heikommalle osapuolelle annetaan tasoitusta samoin kuin esimerkiksi jalkapallossa. Yli/alle vedoissa on enemmän hajontaa, koska niissä erilaisille peleille on erilaisia Totals-vetoja. Osassa lyödään vetoa tappojen määrästä ja osassa erien määrästä. Voittajavedossa lyödään vetoa mestaruudesta.

Perinteisen urheilun tavoin kannattaa tehdä analyysit Esportsin kohteista ennen kuin lähtee lyömään niihin vetoa. Ehkä merkittävin pointti on juuri se, että selvittää pelataanko kyseinen ottelu onlinessa vai LANissa. Suuri ongelma onlinessa käytävissä otteluissa on mahdollinen häikkä nettiyhteydessä, jonka taustalta saattaa löytyä DDOS-hyökkäys. Monesti DDOS-hyökkäykset ovat vain väliaikaisesti häiritsemässä ottelun kulkua, mutta joskus sillä saattaa olla hyvinkin merkittävä vaikutus ottelun kulkuun. Onlinessa huijaaminen on myös helpompaa kuin LANissa käytävissä otteluissa. Onlinessa pelaajia vartioivat monet botit, mutta nekään eivät voi huomata kaikkea. Vedonlyönnissä LANissa käytävät ottelut ovat luotettavampia kohteita ajatellen vedonlyöntiä, sillä pelit ovat offlinessa ja ei ole riskiä DDOS-hyökkäykseen.

[bonustable num=8 orderby=’_as_rating’ tag=’Virtuaaliurheilu’ version=’2′ ]

Esports Live Stream lähetykset

Esports tarjoaa hyvän mahdollisuuden seurata vedonlyönnin ohessa tapahtumia suorina lähetyksinä alusta loppuun saakka. Nykyään entistä useammat vedonlyöntiä tarjoavat peliyhtiöt ovat liittäneet Twitch-lähetykset suoraan omille sivuillensa ja asiakkaat pääsevät seuraamaan tapahtumia näin ollen livevedon yhteydessä. Jos et halua katsoa otteluita peliyhtiöiltä, niin voit mennä Twitchin sivustolle, jossa näytetään käytännössä kaikki ottelut. Jos et halua katsoa jotain peliä, mutta haluat saada selville pikaisesti tilanteen tai tuloksen, kannattaa vilkaista sivustoa hltv.org.

Esports mediassa

Suomessa Esportsia seurataan perinteisessä mediassa ja internetissä. Suomessa Esportsia seurataan vuosittain yhä enemmän Ylen kanavilla, kun taas Telia lähettää kanavillaan hyvinkin paljon elektronista urheilua. Ulkomailla tärkeitä mediakumppaneita ovat muun muassa ESPN ja BBC. Suurin osa elektronisen urheilun tapahtumista näytetään etenkin Twitchissä ja lähetyksiä saattaa katsoa jopa kymmeniä miljoonia ihmisiä. Lisäksi muun muassa Youtubessa on paljon Esportsin sisältöä ja fanit saavatkin katsoa siellä maailman parhaiden pelaajien ja joukkueiden valmistamia pelivideoita. Vuoden 2021 aikana yritysten Esportsiin liittyvien sponsorointien ja muun mainostamisen odotetaan ohittavan 1,5 miljardia dollaria.

Esports palkintorahat

Esportsissa parhaiden pelaajien palkintorahat ovat jatkuvasti kasvussa, ja mitä enemmän Esportsin markkina yleisesti ehtii kasvaa ja sijoittajat sponsoroineen lähtevät mukaan toimintaan, niin sitä paremmat palkintorahat ovat mahdollisia. Suurin yksittäinen palkintopotti on ollut toistaiseksi vuoden 2019 The International turnauksessa Dota 2-pelissä. Tuolloin voittajalle annettiin huimat päälle 34 miljoonaa dollaria. Edeltävänä vuonna paras pelaaja kuittasi noin 10 miljoonaa vähemmän.

Esports vedonlyönti yhteenveto

Esports on jännittävä ja varmasti monien mielestä kiehtova urheilulaji, joka on kerännyt valtavasti kiinnostusta taakseen ja on kasvanut meilläkin suosituksi ja hyvin mielenkiintoiseksi vedonlyönnin urheilumuodoksi. Esports on hyvä ja jännittävä urheilulaji kaikille siitä enemmän tietäville, ja mahdollisuuksia tehdä tiliä vedonlyönnissä tarjotaan kattavalla rintamalla. Vedonlyönnin markkina ei ole varmasti läheskään aina kartalla Esportsin voimasuhteista, mikä avaa hyvät puitteet elektronisen urheilun tietäjille muuttaa osaamisensa rahaksi. Esportsia tulee kuitenkin lähestyä vedonlyönnissä hyvin samalla tavalla kuin perinteistä urheilua.

Katso myös vedonlyöntibonukset.

Possu

Päivittäinen jopa 15 % cashback

Ursa Casino

100% 200€ + 50x

ZetCasino

Kasino: 100% 500€ + 200x + 1 Bonus crab. Vedonlyönti: 100% 200€