Better Collective A/s

Etusivu » Better Collective A/s
  • Listattu: Tukholman pörssi
  • Liikevaihto: 67,5 miljoonaa euroa (2019)
  • Pääkonttori: Kööpenhamina, Tanska
  • Työntekijät: 364
  • Perustamisvuosi: 2004
  • Listautumisvuosi: 2018
  • Brändit: Mm. bettingexpert.com, spilexperten.com, speltips.se, hltv.org
  • Osakkeen arvo ja muuta tietoa

Better Collective on tanskalainen pelialan yhtiö, joka on keskittynyt toiminnassaan muun muassa vedonlyönnissä tarvittavan teknologian ja ratkaisujen tuottamiseen. Lisäksi se panostaa isosti affiliate-markkinointiin, ja omistaa useita alan sivustoja. Better Collectiven sivustot keikkuvat alan parhaiden joukossa niin Tanskan, Saksan kuin Ruotsinkin markkinoilla.

Viime vuosina kasvua on haettu erityisesti eSportsista. Tätä osa-aluetta yhtiö hoitaa hltv.org-sivustonsa kautta, joka keskittyy erityisesti CS:Gon maailmaan. Lisäksi sivustoja löytyy aiemmin mainittujen maiden lisäksi esimerkiksi Kreikasta ja Romaniasta.

Better Collective perustettiin kahden tanskalaisen kaveruksen toimesta vuonna 2004. Kaksikko oli avannut ensimmäisen kasinoaiheisen sivustonsa vuonna 2002, mutta kyse oli ensimmäiset pari vuotta lähinnä harrastuksesta ilman merkittäviä tuloja. Vuonna 2004 perustajilla alkoi kuitenkin olla epäilys siitä, että tällä alalla voisi myös tehdä uraa ja rahaa. Ja he olivat erittäin oikeassa, vaikka sitä ei moni olisi osannut vielä vuonna 2004 sanoa.

Vuonna 2006 yhtiö osti BettingExpert.comin, josta tuli nopeasti yhtiön lippulaivatuote ja tunnetuin brändi. Sen kasvu ensimmäisinä vuosina oli huimaa. Se on yhä tänäkin päivänä maailman suurin vedonlyöntiin keskittyvä sosiaalinen media, ja se on ollut olemassa jo ennen nykyistä varsinaista sosiaalista mediaa.

Vuonna 2013 Better Collective totesi kansainvälistyneensä niin vahvasti, että toimistokieleksi oli vaihdettava tanskan sijaan englanti. Nykyisin firmalla on työntekijöitä 25 eri maasta ja sen tuotteet ovat tarjolla yli kolmellakymmenellä eri kielellä.

Vuonna 2018 yhtiö listautui pörssiin. Tanskalaisuudesta huolimatta yhtiö päätti listautua Nasdaq Stockholmiin eli Tukholman pörssiin. Samaisesta paikasta löytyvät lähes kaikki muutkin igaming-alan pörssiyhtiöt, joista toki iso osa on jo alun perinkin ruotsalaisia.

Vuosien 2019 ja 2020 aikana Better Collective aloitteli mahdollista tulevaa Yhdysvaltojen valloitustaan. Yhdysvaltojen pelimarkkinat ovat vapautumassa, ja maassa on todella paljon potentiaalia pelialan yhtiöille. Toistaiseksi markkinat ovat vapautuneet vasta muutamassa osavaltiossa, mutta monet muut tulevat luultavasti seuraamaan perässä. Better Collective on varautunut tähän ostamalla joitakin yhdysvaltalaisia alan sivustoja itselleen.

Lue lisää aiheesta affiliate markkinointi.